Seramik Bıçak Serisi
Seramik bıçaklarının
kullanımı gün geçtikçe artmaktadır. Bıçağın lezzet bozmayan yapısı,
çok uzun bir sürenin üstünde kalıcı keskinliği ve mümkün olabilecek en
iyi kesim kalitesini vermesi belli başlı avantajlarıdır.
Seramik bıçaklar yüksek basınç altında sıkılaştırılmış ve 1500 derecede sinterlenmiş yüksek saflıktaki zirkonyum oksit tozlarından imal edilmiştir. Bunun sonucu olarak bıçaklarda çok yüksek sertlik elde edilmiştir.
Seramik elmas kadar sert bir malzemedir.
Seramik bıçak hafiftir ve ağırlığı aynı ebattaki çelik bıçağın yarısı kadardır.
Aşınmaya karşı dirençlidir, pürüzsüz yüzeyi nedeniyle asitlere ve dolayısıyla korozyana karşı daha dayanıklıdır.
Sertlik
seviyesinin yüksekliği, bıçaklarınızın uzun süreli keskin kalmasını
sağlar. Yüzeyinin yüksek yoğunluğunun sonucu olarak, seramik bıçakların
bakımı çok kolaydır. Yumuşak bir deterjanla (partikülsüz)
temizledikten sonra kabında saklayabilirsiniz.
Seramik Bıçaklarının Avantajları;
Dayanıklı ve aşırı keskinHafif ve kullanışlı
Koku ve tat transferi yapmaz
Hijyenik ve Anti-Alerjik
Yiyecekler için güvenli
Aşınmaya ve asitlere karşı dirençli
Bakımı kolay
Kullanımda dikkat edilmesi gerekenler;
Sorunsuz kesim memnuniyetiniz için tavsiyelerimiz:
- Bıçaklar çok keskin olduğundan dikkatli kullanılmasını tavsiye ederiz.
-
Seramik bıçaklar yiyeceklerin kesimi için tasarlanmıştır. Yiyeceklere
vurarak parçalamaya ve yiyeceklerin bir noktasına saplayıp kaldıraç
gibi kullanmaya uygun değildir.
- Seramik bıçaklar sert
darbelere dirençli değildir. Bu yüzden bıçaklarınızın sert bir yere
veya benzer yüzeylere düşmemesine özen gösteriniz.
- Bıçaklarınızın keskinliğini uzun süre muhafaza etmesi için, plastik veya ağaç zeminler üzerinde kullanmanız tavsiye olunuır.
- Dondurulmuş gıda, kemik, metal ve benzeri objeleri asla kesmeyi denemeyiniz.
- Yüksek sıcaklık iletkenliğinden dolayı bıçağınızı asla ateş üstüne tutmayınız.
- Bıçağınızı tel fırça ile asla temizlemeyiniz.
- Kullandıktan sonra bıçağınızı yumuşak bir deterjan (partikülsüz) ile temizleyiniz.
- Bıçağınızı koruyucu kapağı içinde saklayınız.
- Bıçağınızın diğer objelerle temas etmemesinden emin olmadıkça bulaşık makinesinde yıkamayınız.
- Bıçağınızı çocukların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız.
Menşey dateyları;
Bıçak kısmı Japonya' da, sap kısmı İsviçre' de yapılmıştır. İmalat ve kalite kontrol İsviçre.
| Sap | : | Fibrox, , |
| Bıçak Tipi | : | Geniş Ağızlı, , |
| Bıçak Uzunluğu | : | 15 cm, , |
| Renk | : | Siyah, , |
| Uzunluk | : | , , |
| Genişlik | : | , , |
| Yükseklik | : | , , |